tirsdag den 7. juni 2011

Skagen Festival 2011

Nu er jeg ikke deltager på Skagen Festivalen, da jeg som alle andre er nødt til at vælge af hensyn til pengepungen, men derfor vil jeg da godt omtale den og give nogle anbefalinger til dem, der måtte være i området.
Irsk musik er der meget af, der er endda de legendariske Chieftains. Min erfaring med dem fra Tønder Festivalen er, at de nok er bedagede, men ikke spor gamle. De virker som spilleglade drenge endnu - og kan røre fingrene endnu. De Gyldne Løver, der for alvor introducerede den irske musik i Danmark med deres fordanskninger, kommer også forbi. Tommy Flemming, den tidligere forsanger i DeDannan, er der også, bestemt en fremragende sanger.
Når det nu er en guitarblog det her, så bliver det nok hvad der er mest relevant for det. Buffy Sainte-Marie, den legendariske folkesangerinde ud af den oprindelige amerikanske befolkning, er en stor positiv overraskelse. Hun blev især berømt i 60'erne og 70'erne for sine stærke sange om hendes folks tragiske skæbne - en af dem blev brugt som titelsang i den voldsomme antiwestern Soldier Blue - og hun spiller både guitar og mundbue. Hun kan synge de sørgelige sange, så det gør ondt i sjælen.
Ellers kommer skotten Dougie MacLean, en singer-songwriter der bestemt er høreværdig for hans følsomme sange, som han selv ledsager med et meget smukt guitarspil. Tom Donovan dukker op (ikke at forveksle med den i 60'erne populære folkesanger Donovan), han er en af dem, der mester det at spille fiddle dansenumre og harpestykker omarrangeret for guitar. Alle, der drømmer om at spille det, vil nok kunne få noget inspiration ved at høre ham.
Skagen Festivalens program