mandag den 20. juni 2011

Tønder Festival 2011

Nu er det muligt at skaffe Tønder Festivalens program, og det varer heller ikke længe inden billetsalget skydes i gang, det sker d. 23. juni. Selve festivalen er traditionen tro sidste hele weekend i august, 25. - 28. august.
Traditionen tro er der også masser af irsk musik og meget andet musik med fiddle. Selveste the grand old men Dubliners skal endda lukke ballet til afslutningskoncerten sammen med fransk-canadiske La Bottine Souriante. Ellers kan man høre DeDannan - der igen har fået Eleanor Shanley til forsanger - Paul Brady og Lunasa. Er man til gospel er der også traditionen tro Gospel Morning søndag formiddag, for tredje gang i år med hollandske Deep River Quartet. Jeg kan varmt anbefale at stå op og høre disse fire festlige og velsyngende herrer.
Men af særlig interesse på en guitarblog skal jeg da nævne alle de gode singer-songwritere, der kommer i år. De holder lørdag eftermiddag i de store telte en fejring af Bob Dylans 70 års fødselsdag, det skal blive spændende at høre de forskellige fortolkninger af hans velkendte sange. Der kommer Guy Forsyth, Chtris Smither, Nathan Rogers og naturligvis canadiske Bruce Guthro, der vil holde sin traditionsrige Songwriters Circle søndag eftermiddag.
Man skal heller ikke snyde sig selv for at opleve amerikanske Tim O'Brien, der er multi-musiker med blandt andet guitar, men også fiddle og mandolin. Hans blanding af bluegrass, roots og meget andet er altid en fornøjelse at høre.
Ja, der er nok at vælge imellem.
Tønder Festivalens Hjemmeside