mandag den 20. februar 2012

Bluegrass fra Tjekkiet

Tjekkiet er efterhånden blevet det førende europæiske land i bluegrass-musikken. Generelt har de tidligere kommunistiske lande jo været igennem en fase, som vi var igennem i halvtredserne, hvor man var vild med alt amerikansk, men så vil jeg jo sige, at tjekkerne har gjort et godt valg med denne amerikanske musikgenre. Vi har nydt godt af tjekkiske bands her i Danmark, der har givet excellente koncerter.
Nu bliver muligheden der igen med bandet G-Runs and Roses, der var her i februar 2010, og dem, der hørte dem dengang, vil helt sikkert sige, at de er værd at gå efter. Så hørte man dem ikke i 2010, så er chancen der nu. De giver koncert på Karens Minde Kulturhus på Wagnersvej 19 i Sydhavnen, en koncert der i lighed med andre bluegrasskoncerter i dette land er arrangeret af den danske bluegrassforening.
Ups, forveksl nu ikke bandet med metalbandet Guns n' Roses. G-run er det løb på guitaren, som i bluegrass ofte lægges ved slutningen af en frase eller et vers i sangen, vore tjekkiske venner har nok på grund af metalbandet syntes, at det var sjovt derfor at kalde sig ved det navn. Tro ikke, at deres musik er metal-agtig af den grund, det er genuin bluegrass med velspillende musikere.
Besøg bandets hjemmeside
Koncerten finder sted 24. februar kl. 20, entré er 100 kr. Vel mødt.

Tag en smagsprøve:


Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: