tirsdag den 24. april 2012

Planlagte projekter omkring guitarspil

Et igangværende forløb på bloggen

Som nogen nok ved, så kører jeg i øjeblikket et forløb, der hjælper nybegyndere videre, om ikke ud over begynderstadiet, så¨i hvert fald udover NYbegynderstadiet, første lektion er oppe, Fortsæt med nye akkorder
Det kommer til at køre frem til midsommer. Det går i korthed ud på, at der læres nye akkorder ved at lære, hvordan begyndersangene spilles i andre tonearter. Det skulle gerne ende med, at deltagerne kan transponere sangene mellem de 5 durtonearter og 3 moltonearter, som det kan lade sig gøre at spille med åbne akkorder, altså, akkorder med løse strenge. Se i denne forbindelse Tonearterne og guitarens akkorder.

En side om at transponere

Så sidder man med den tanke, at der er andre tonearter, som man støder ind i, når man sidder med en sangbog med akkorder, der ikke lige er lavet specifikt til guitarister. Hvordan skal man dog finde ud af at spille de akkorder, man kan til de sange, der f. eks. i en sådan sangbog er noteret i Fis-dur eller Bb-dur? Dem, der måske er kommet lidt videre og kan f. eks. kan barrégreb og derfor kan spille i alle tonearter, de vil spørge: hvordan transponerer man til tonearter udover de på guitaren otte grundlæggende, og hvordan transponerer man sange med mere end tre akkorder? Hvordan transponerer man med en capo?
Det er omfattende stof, derfor har jeg planlagt, at det bliver en side svarende til de andre sider, som man kan finde menupunkter til her øverst på denne blogsite. På grund af omfanget af et sådant projekt tør jeg ikke sætte tidspunkt på det, muligvis kan den komme op, når ovennævnte undervisningsforløb er ved at være til ende. Som forberedelse til det kan jeg anbefale at studere siderne Tonesystemet og nodeskriften og Harmonilæren, da deres indhold vil være forudsætning for denne transponeringsside.
Siden er blevet til virkelighed, se Side om transponering

E-bog om guitarspil

Et helt andet projekt vil være en e-bog, der oplærer i guitarspil. Nu har jeg siddet og rodet med programmer, der fremstiller e-bøger og kan efterhånden bruge dem, og da jeg kan se på denne blogs statistik, at mange søger e-bøger om guitar, så vil jeg da hoppe på den vogn. Det kan så nok tidligst blive til efteråret, men der skal nok blive informeret på denne blog, når det bliver virkelighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: