torsdag den 7. juni 2012

Akustisk Guitar Festival

Så kommer det i år, to dage når sommeren går på hæld, den akustiske guitarfestival, som første gang blev holdt i Skarrildhus ved Kibæk i 2010 (læs anmeldelsen på denne blog), men desværre måtte aflyses sidste år 2011 på grund af for få tilmeldinger. Ærgerligt, i betragtning af programmets kvalitet.

Tid og sted

Ved afholdelsen i 2010 kaldte den hollandske bluesmand Hans Theesink det for et valhal for akustiske guitarister. Det var en rammende betegnelse, for hvis disse guitarister havde en gud, der samlede dem i sin borg som Odin samlede krigerne i Valhal, så kunne det ligne noget i retning af denne festival. Sådan bliver det nok også i år, hvor det ligger 31. august og 1. september og er flyttet til Ulstrup slot, en ægte gammel herregård ikke langt fra Bjerringbro og Silkeborg. Overnatning må man selv sørge for, men ellers er der så både workshops og koncerter og endda sideløbende en gratis børneguitarfestival, så familier kan tage de små med deres små guitarer med.

Programmet

Og hvilke guitarister bliver der dog ikke mulighed for at lytte til og lære noget af. Christian Alvad, som var sidemand for Niels Hausgaard i en lang årrække. kommer. Han er også kendt for at være i gruppen Tøbrud. Nu får man lov at høre, hvad han kan udover det.
Den i Danmark bosiddende bluesmand Poul Banks vil være der, han er altid værd at lytte til. Han vil stå for børneprogrammet med Charlotte Halberg.
Vi får fra England Steve Hicks, hvis stil er en blanding af keltisk, blues og ragtime, han vil spille sammen med vores egen Lynn Gulbourn. Fra det hjemlige kommer også Finn Olafson, fra USA får vi blues med Woody Mann,
Italien er endda repræsenteret ved en bluesmand Franco Morone og vores sydlige naboland er der med Ulli Bögershausen, der er kendt for en meget vidtfavnende og sublim guitarstil.
Over to aftner får disse guitarister lov at give et sæt hver med deres musik.
I dagtimerne giver de så workshops, hvor der bliver rig mulighed for at lære nyt. Mine favoritter er Bögershausens intro til DADGAD-stemningen og Woody Manns om veteranbluesmanden Blind Blakes guitarstil, men gå endelig på opdagelse på hjemmesiden, du får måske andre favoritter. Man må tilmelde sig workshopsene på forhånd, det kan gøres på siden.
Strålende program, det må siges.

Praktisk

Prisen synes jeg ikke er høj i forhold til det. Man kan få et to-dages partoutkort til koncerter og workshops til 1395 kr., fredags koncerter (uden workshops) er 395, lørdags koncerter (også uden workshops) 495. Så kommer naturligvis overnatningen, der kan bestilles frokost og middag til at spise på Ulstrup slot. Billetterne bestilles og betales via det billetnetværket www.billetlugen.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: