onsdag den 11. februar 2015

Nyt om guitarundervisning på Saxo

Jeg har i et tidligere indlæg skrevet om min planlagte guitarundervisning på Saxo. Der skrev jeg, at det blev begynderkursus der kom først op.
Nu har jeg opdaget, at det tager længere tid at få det sat op end ventet, da der er en del materiale, der skal omarbejdes til Saxos format og jeg skal især til nodesektionen lave en hel del nyt.
Med flere af mine videregående kurser har jeg tilstrækkeligt meget, som ikke kræver ret meget omarbejdning. Så det bliver i første omgang de videregående, der kommer op. Så til helt blanke nybegyndere: I må væbne jer med tålmodighed, men det skal nok komme. Jeg arbejder på det.

Moderne fingerpicking guitarkursus.

Jeg er ved at sætte et kursus op om moderne fingerpicking, den stil på guitaren, der er karakteriseret ved at tommelfingeren holder en fast puls på de dybe strenge. Med et grundkendskab til den vil du kunne komme i gang med moderne folkemusik lige fra Bob Dylan og hans samtidige over kendte britere som Ralph McTell og Bert Jansch til danskere som Erik Grip.
Er du mere til country, så vil du ved at følge dette kursus have en grundlæggende teknik til at få lært den stil, som Chet Atkins, Jerry Reed og Merle Travis står for.
Også bluesfans kan have glæde af det, for den akustiske udgave af bluesmusikken er kendetegnet ved denne spilleform på guitaren.
Så er der ragtime guitar, hvis du kan lide det, også her får du et grundlag. Med andre ord: Du vil få lært en teknik, som du kan gå videre med i flere genrer.
Også med visse akustiske rockklassikere vil du være hjulpet godt på vej.
Kurset vil mest bruge folkesange som eksempler, men der vil blive små lette stykker i de ovennævnte genrer, så man kan smage lidt på dem. Det vil starte med at lære fingerpicking som sangledsagelse, men så vil du gradvist lære at bruge det som sologuitar.

Bluesguitar.

Hurtigt herefter vil jeg sætte et kursus op om bluesguitar, der vil starte at lære backup-spil, ledsagelse af sang og/eller solist på akkorder og alle de rytmiske finesser det er forbundet med. Derefter vil det lære om improvisation på bluesskalaerne, hvordan du finder vej på gribebrættet og laver licks, at bøje strengene og andre finesser.
Sidste del af det kursus vil så handle om den oprindelige akustiske stil, hvor tommelfingeren holder en puls og de andre fingre kører hen over de lyse strenge. Det kan være en fordel - men ingen betingelse - at du først følger det foregående om moderne fingerpicking.

Country og flatpick kurser.

Det næste er så et kursus i country guitar. Her går jeg stadig med overvejelser, om jeg skal lave et kursus separat om flatpick guitar, brug af plekter på guitaren, og om jeg skal lave et separat om den særlige stil, bluegrass. Her har jeg ikke helt bestemt mig endnu.
Under alle omstændigheder vil det starte som blueskursus med at lære backup og så på samme måde gå videre med improvisation af soloer på femtoneskalaen. Her vil så også blive plads til fingerpicking a la Chet Atkins. Om flatpick og bluegrass så skal være separat, det skal der nok komme nyt om.
Vel mødt på Saxo, guitarister. Er du så guitarist in spe, så bare rolig, jeg arbejder som sagt på begynderkurset.

Forudsætninger

Alle kurserne vil forudsætte kendskab til de grundlæggende åbne akkorder, barrégreb er ikke nogen betingelse for at følge kurserne, men de vil blive vist og det vil være en fordel at lære dem på vejen videre frem. Du får forklaret tablatur i dem alle, noder er ingen betingelse. Træning i at spille efter gehør vil være en fordel, men ikke en betingelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: