fredag

Varierer højrehåndens anslag - 10. lektion Det lange fingerspil

Start med 1. lektion
Så har vi været igennem det og lært nogle forskellige anslag med højrehånden, så du ikke lyder så monoton længere. Men så er det endda kun begyndelsen. Den rene strumming kan laves på mange rytmer, det kan bas med akkordslag også - og du har lært et fingerspilsmønster, som kan bruges i alle taktarter, modificeret lidt i to af dem som vi lærte sidste gang, men der er mange andre mønstre, som du kan lære.

Det vil jeg anbefale at gå videre med. Et par råd: når du lærer flere akkorder end dem, der forudsattes bekendte i disse ti indlæg, så fald tilbage på det lidt kedelige anslag for at øve dem, så du koncentrerer dig helt om at få lært akkorden.

Det gælder også med nye sange. Især hvis du er usikker på sangen. Brug det kedelige anslag indtil du er fortrolig med den - prøv den så med nogle af de i denne serie viste anslag.

Når du så lærer nye rytmer eller fngerspilsmønstre, så brug sange og akkorder, som du er helt fortrolig med. Så kan du bedre koncentrere dig om højrehåndens spil.

Til sidst vil jeg da lige vise dig det såkaldt "lange fingerspil" til 4/4. I indlæg 8 viste jeg jo det korte, som også kan bruges i både 2/4 og 4/4, i det sidste spilles det så bare to gange i hver takt. Men i 4/4 kan du så bruger et længere et, som kun kan bruges i 4/4. Tæl som du plejer 1 og 2 og 3 og 4 og, og så tænk på det, som du lavede i inlæg 9 til 3/4. Her fører du så bare et knips mere på først 2. streng og så 1. streng. Du spiller, på D-akkorden:

4. 3. 2. 1. 2. 3. 2. 1
Hør det på podcast
tablatur skrives det sådan:

Vi skal prøve den på Sku gammal venskab rejn forgo, som er på Begyndersange på tre akkorder
Hør det på podcast
Listen to "Lær at spille guitar" on Spreaker.
God spille lyst fremover.
Få mere at vide om fingerspil i indlæggende om Fingerspilsmønstre
Hvad så nu? Se Efterord

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: