tirsdag

Vil du spille guitar?

Vil du spille guitar?
Det kan jeg da godt forstå, for mig er det blevet en livslang passion.
Men hvordan så komme i gang?
En fremragende indføring i begyndelsesgrundene til guitar, også praktiske oplysninger som skift af strenge, vedligeholdelse o.l., findes i Akustisk Guitar for Begyndere af David Harrison.

Ejer du ikke en guitar?

At spille et instrument kræver øvelse. Man kan ikke læse sig til det, så hvis du ikke ejer en guitar,  er første skridt naturligvis at skaffe en. Måske kan du låne en i starten. Du kan også leje en, der findes musikbutikker, der lejer ud.
Det bedste er dog at eje en selv. Det almindelige råd er at starte med en billig guitar, så har man ikke tabt så mange penge, hvis man må opgive. Sandt nok, men den må ikke være så billig, at den er umulig at spille på,for så skal interessen nok med sikkerhed forsvinde.
Se De tre typer akustisk guitar og Køb af guitaren for begynderen.

Er der en guitar i huset?

Da jeg som barn ville til at spille guitar, var det så heldigt, at min mor havde forsøgt, men måtte opgive på grund af arbejde. Derfor var der et billigt kræ i huset, som jeg kunne starte på.
Måske har en i din familie også forsøgt på et tidspunkt, eller det er måske dig selv, der vil prøve igen efter at guitaren har samlet støv. Det er  heldigt, for så har du mulighed for at komme i gang.
Hvis det er dig selv, der gav op for et par år siden, så fat mod. Der kan være mange grunde til, at du måtte give op, der ikke nødvendigvis har noget med manglende evner at gøre, se Den uægte begynder. Så prøv igen.
Se Har du en guitar?

Hvordan komme i gang med guitaren?

Så er det med at komme i gang.
For mange er det i starten et sejpineri at få stemt guitaren. Lad det ikke stoppe dig. Få i starten en guitarspillende ven eller evt. din lærer til at gøre det for dig og øv dig så i det sideløbende med at du øver i at spille. Så skal det nok komme. Det er vigtigt, at den stemmer, men det kræver øvelse at gøre det, så fortvivl ikke over, at det er svært.
Der er så tre muligheder for at komme i gang, den bedste først:
  • Enetimer.
Det er absolut det bedste, her tilpasses undervisningen helt efter dig og dine behov og det niveau, som du er nået til. Ulempen er den høje pris, mange har ikke råd. Har du økonomi til det og vælger det, så skift lærer, hvis den du prøver ikke kan lære fra sig.
Har du ikke råd, så er den næste mulighed det næstbedste.
  • Holdundervisning.
Selv om enetimer er det bedste, så er holdundervisning et glimrende alternativ. Så godt som alle oplysningsforbund har guitarhold, også for begyndere, og selv om det ikke er så billigt som det har været efter at meget af støtten er fjernet, så er det billigere end enetimer.
Lærerens telefonnummer står i programmerne, så du kan ringe til ham og spørge, hvordan han kører det. Ofte vil de gøre alt for at tilgodese deltagernes ønsker. I tilgift har du hyggeligt socialt samvær med de andre deltagere.
  • Selvstudium.
Den mulighed er ikke så dårlig, hvis du slet ikke har råd til undervisning, men udbyttet bliver nok størst, hvis du har guitarspillende venner og/eller slægtninge, der ind imellem kan vejlede dig.
Det er nok også en måde at lære på, som er bedst når man er kommet ud over begynderniveau, men den kan godt lade sig gøre på begynderniveau. Prøv at kigge på min Sangbog for Guitarbegyndere om du kan lære nogle sange her.
Du kan også prøve mit on-line kursus på denne blog Kom i Gang med Guitaren.

Husk: daglig øvelse er nøgleordet, når man lærer at spille. Et kvarters øvelse hver dag giver mere end flere timer en gang om ugen.
Læs også lige indlægget Hvad kan gå galt, når man starter på guitaren?
Kast dig ud i det, og god fornøjelse.Se også min Power Point Præsentation af guitaren
Nogen spørgsmål? Prøv at finde dem under Oftest stillede spørgsmål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: