onsdag

Find en afslappet stilling til at spille guitar.

Det er vigtigt at sidde afslappet, når du skal spille. I starten sidder du sikkert og spænder - det gør vi, når vi skal udføre noget uvant. Det gør bare det uvante sværere end det behøver at være, så sørg for at tjekke, at du virkelig sidder i en god stilling.

Bruger du en klassisk guitar, så skal det venstre ben hæves med en skammel og guitaren hvile på den venstre lår. Den stilling er ikke så god på westernguitaren, den kan nok bedre hvile på højre ben.
Find i hvert fald en naturlig stilling. Guitaren skal helst være helt lodret. Det er svært i starten, hvor du er nødt til at kigge på brættet for at se, hvor du sætter fingrene.
Hvis du har mulighed for det, så øv foran et spejl, hvor du kan se, hvor fingrene sættes uden at du bøjer hovedet ned til en dårlig stilling eller begynder at sætte guitaren vandret. Ved den stilling kan fingrene ikke nå og håndleddet bøjes unaturligt langt, det er slemt nok i forvejen.

Tjek så:
  • Bider du tænderne sammen? Lad kæben hænge afslappet.
  • Er dine skuldre løftet? Sænk dem.
  • Er din ryg lige? Hvis ikke, så ret den.
  • Er nogle af dine muskler spændte? Lad dem slappe af.
  • Ligger guitaren godt og fast i din stilling? Det skal den gøre helt uden at den arm, som du bruger til at fingersætte på gribebrættet, hjælper med. Den skal være helt fri til at styre fingrene.
  • Lad tommelfingeren være helt skjult bag halsen, pres den let bag på, men ikke så meget hånden spænder.
Kort og godt: slap af så meget som muligt! Brug kun de nødvendige muskler.

En fremragende indføring i begyndelsesgrundene til guitar, også praktiske oplysninger som skift af strenge, vedligeholdelse o.l., findes i Akustisk Guitar for Begyndere af David Harrison.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: