Om mig og min musikalske udvikling

Se også min YouTube-kanal
Foto af Mogens Sørensen der spiller guitar
Ja, det er mig, hvis nogen spørger
Som barn gik jeg til klaverspil, det var et tilbud vi fik via min folkeskole. Egentlig kunne jeg godt lide at spille, jeg elskede jo musik, men det var den gammeldags undervisningsform.
Men så hørte jeg The Beatles og oplevede den i tresserne populære folkesanger Donovan i flimmerkassen, så ville jeg til at spille guitar. Heldigvis var der en akustisk guitar i huset, da min mor havde forsøgt sig, da jeg var i førskolealderen. Så jeg sad og rodede med  at finde ud af akkorder ud fra Bent Hesselmann og Lasse Lunderskovs bog Beat guitar (beat var, hvad man kaldte rock dengang) og Politikkens håndbog Spil med becifring.
Nu kunne jeg noder fra klaverspil, så jeg fandt hurtigt ud af hvor
noderne lå på guitaren og kunne snart spille enkle melodier. Men det med akkordspil og improvisation, det var ikke sådan at finde ud af. Heldigvis kom der et gratis tilbud om guitarundervisning på min folkeskole, her lærte jeg akkordsystemet, snart satte jeg mig for at lære hele Donovans og Bob Dylans sangkataloger samt alle de kendte folk-klassikere.
I mit sidste år i folkeskolen havde amerikaneren Stefan Grossman en række udsendelser i dansk tv, Plyds og God Musik. Her fik jeg et møde med ragtimemusikken, omarrangeret for akustisk guitar, og den moderne fingerpicking-stil, og det blev en holdbar kærlighed. Det satte jeg mig for at lære, heldigvis var der næste sæson et guitarhold på aftenskolen med netop den stil. Her lærte jeg det, blues, ragtime, moderne folk som Ralph McTell og Bert Jansch og avancerede eksperimenter. På et tidspunkt blev jeg også forelsket i bluegrass-musikken og forsøgte mig lidt på banjo. Det blev så ikke til så meget, men jeg har da  lært at bruge plektret på guitaren, som de bruger det i den genre.

Siden har jeg haft en stor kærlighed til akustisk guitar, har også lært noget klassisk, og i dag giver jeg undervisning på aftenskolen og privat

Jeg er helt autodidakt, men tager timer på Det Alternative Rytmiske Konservatorium, dels for at få papir på kvalifikationerne, dels for at lære mere.

Min hjemmeside: mogens-soerensen.dk/

Andre ikke-guitarrelaterede sider, hvor man kan finde mig.

Min pianoblog, svarende til denne side, Klaver Piano

Min mundharpeblog, svarende til denne side: Mundharpe

Udover musikken, så er jeg også forfatter, min portal som sådan kan ses på fyldepennen.dk

Jeg er også på Facebook