tirsdag

Folke- og visesang del 1

I denne genre har den akustiske guitar opnået en meget stor popularitet, med god grund. Den er nem at have med og nem at spille samtidig med, at man synger.

Så du har måske købt guitaren, fordi du godt kan lide at synge og vil bruge guitaren til at ledsage din egen sang. Guitaren er et godt valg, og jeg kan i denne sammenhæng henvise dig til indlægget om Lejrbålsguitar. Du kommer i gang på samme måde, bruger de samme becifringer over teksten, og det har de samme fordele og ulemper. Du kan, om du er nybegynder, måske komme i gang via mit kursus Kom i gang med guitaren, se Lektion 1

Når du skal videre, så skal du tænke på, at andre skal holde ud at høre din guitarledsagelse til sangen i længden. Så syng ikke alt i samme toneart, ellers bliver det de samme lyde. Her er der det gode, at det er muligt at lære en mangfoldighed af måder at slå an på i højre hånden, eller venstre hånd, hvis du er venstrehåndet. Sæt lige så meget ind på at lære dem som akkorderne. De kan gøre en forskel mellem trivielt og dejligt afvekslende spil. Mange af disse anslag rendyrkes også i de genrer, som bruger guitaren som akkordinstrument.
Læs mere om dette i fortsættelsen:
Del 2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: