lørdag

Hvilket tilbehør skal jeg skaffe til en akustisk guitar?

En fremragende indføring i begyndelsesgrundene til guitar, også praktiske oplysninger som skift af strenge, vedligeholdelse o.l., findes i Akustisk Guitar for Begyndere af David Harrison.

Det strengt nødvendige.

Jeg har skrevet det tidligere, men vil skrive det igen: det strengt nødvendige er:
  • et sæt ekstra strenge, helst mere end et. Min bedste anbefaling er D'Addario
  • Guitarhylster til transport.
  • Udstyr til at stemme.
Jeg har tidligere lavet indlæg om guitarstrenge og det at skifte dem både på klassisk guitar og westernguitar. Hav altid ekstrastrenge, det er så ærgerligt når en knækker og man gerne ville spille.
Der har også tidligere været et indlæg om at passe på guitaren. Sørg for at have hylsteret til transport, ellers lever den ikke længe.
Så har der også været et indlæg om at stemme guitaren, hvor udstyret til at stemme præsenteres. Uanset hvilken metode du bruger, så hav også udstyret til dette i orden.

Det nyttige tilbehør.

Håndsving til stemmeskruerne.

Nu er der opfundet et håndsving, som man, idet man skifter strenge, kan sætte på stemmeskruerne og dreje dem hurtigt rundt, både når de gamle tages af, og når de nye sættes på. De koster ikke en herregård, så køb det endelig. Det at dreje strengene af og på kan være et værre sejpineri, når det gøres med hænderne alene.

En klud.

Tør dine strenge af med en tør klud, der ikke fnugger, når du har spillet. Så holder de længere. Så hav også den klud med, når du spiller ude. Fingerfedtet kan snart få det til at gå ned ad bakke med dine strenge.

En capo.

En lille klemme, der sættes om din guitarhals bag et bestemt bånd. Den kan være nyttig i starten, hvor du kun kan få akkorder og din egen eller andres sangstemmer ikke kan synge i det leje du kan spille. Men også videre frem kan den blive til nytte.Se nærmere indlægget Capo'en - skal jeg købe den?

Det kommer an på...

Plekter.

Plekteret er en lille dims af plastic eller andre materialer, som bruges til at slå strengene an med. I visse genrer bruger man konsekvent plekter, som bluegrass, jazz og rock. Så hvis du vil dyrke dem, så skal du lære at bruge det. Også folkesangeren kan have plekteret som et godt værktøj. Se nærmere indlægget Plektrum - skal jeg købe det?

Pickup til forstærkning.

Hvis din akustiske guitar ikke er en af dem, som har et stik i siden til forstærkeren, så må du skaffe en såkaldt pickup, som kan sættes på guitarens dæksel. Det kommer an på, om du spiller i band med højrøstede instrumenter eller skal spille for en meget stor forsamling. Se indlægget Når guitaren skal høres.

Skulderrem

Hvis du vil bruge guitaren til at ledsage din egen sang, og du har fundet ud af, at du i lighed med de fleste synger bedst stående, så må du skaffe en skulderrem, så du kan stå med guitaren. De koster heller ikke en herregård, så sørg for at købe en af dem, der kan justeres. Se indlægget At spille guitar stående

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: