onsdag

Køb af akustisk guitar for begynderen

Står du overfor at skulle købe en guitar, fordi du vil begynde at spille for første gang?

Køb guitaren hos musikforhandlere

Et almindeligt råd er, at man køber en billig guitar i starten, så man ikke har spildt for mange penge, hvis man må opgive. Det råd er fint nok, på den anden side må den heller ikke være så billig, at den er umulig at spille på. Så frem for at købe det sidste slagtilbud i supermarkedet, så køb hellere i den billige ende af en seriøs musikbutik. Her er du mere sikker på få en brugbar guitar, da de er kritiske overfor, hvad de køber hjem.

Den første guitar.

Uanset hvad du drømmer om at komme til at spille, så er det klogt at starte med en såkaldt klassisk guitar med nylonstrenge. De er bløde og derfor ikke så hårde at trykke ned. Du kan ikke helt undgå ømme fingerspidser i starten, men det problem er mindre med den nylonstrengede guitar fremfor dem med stålstrenge.
Hav gerne en erfaren guitarist, måske din lærer, hvis du allerede har en sådan, med til at hjælpe.

Guitar tjekliste

  1.  guitarstrengene an, så du kan høre, om de har en pæn klang.
  2. Gribebrættet, det sted, hvor du sætter fingrene, må ikke være skævt, kig ned langs med halsen, så du kan se, om det er tilfældet.
  3. Tryk bag tværbåndene hele vejen op ad en streng og mærk efter, om der er nogen steder, hvor det er hårdt at trykke ned. Strengene må ikke ligge så højt over brættet, at de er seje at trykke ned, men heller ikke så lavt, at de rasler mod gribebrættet.
  4. Er stemmeskruerne svære at dreje på? Er der nogen steder, hvor det springer, dvs., tonen forandrer sig meget ved bare at dreje en millimeter?
  5. Er der nogle alvorlig huller og skrammer på guitaren, der kan ødelægge klangen? Småskrammer betyder intet, men større skrammer kan ændre klangen.
  6. Slå en løs streng an, tryk derefter ned i 12. bånd og slå an, lyder det som den samme tone, blot lidt højere?
Tag endelig denne liste med til forretningen.
Så er der jo tilbehøret, tjek Hvad skal jeg skaffe af tilbehør

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: