fredag

Sangbog for ukulele-begyndere

På baggrund af at jeg i sidste aftenskolesæson underviste i ukulele, guitarens lillebror fra Hawaii, har jeg nu sammensat en Sangbog for Ukulele-begyndere, en pendant til min tidligere Sangbog for Guitarbegyndere.
Ligesom denne bog har den begyndervenlige sange, som imødekommer begynderens behov for at kunne udvide sit repertoire og ikke bare tærske løs på de samme sange hele tiden. Den starter med et vise de ukuleleakkorder man skal kende for at kunne spille sangene i bogen og forklarer så lidt om takt og rytme. Derpå er der afsnit med sange på to og tre akkorder og så nogle forholdsvis lette sange på lidt mere end de tre.
Efter det er der et afsnit, der hedder Året Rundt, hvor man finder sange i samme lave sværhedsgrad til årets højtider, fødselsdag og andre fester. Med dette vil man kunne spille til familiens fester på ukulelen.
Desuden indeholder bogen et tre appendikser.
Det første gengiver melodierne på noder for dem, der kan læse noder. For dem, der ikke kan, er der en henvisning til bogens hjemmeside, hvor man kan høre melodierne i Midi-format.
Det andet giver vejledning i et transponere sangene til andre tonearter og viser de akkorder, som så skal bruge.
Det tredje giver nogle tips til anslag med højre hånd.
Så har man lige taget de første spæde skridt på miniguitaren ukulele, så kan denne bog give en hjælp til at spille lidt varieret repertoire allerede nu.


Mogens Sørensen
Sangbog for ukulelebegyndere
Lette sange for ukulele, ordnet efter sværhedsgrad.
kr175,00 Paperback

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: