onsdag

Guitar Galla

Det er blevet en årlig tradition på Copenhagen Jazz Festival, at der på JazzCup på Gothersgade holdes en guitar galla, ledet af den eminente jazzguitarist Jakob Fischer, der denne gang havde den lige så dygtige Per Gade med på scenen. Rytmegruppen var Kaspar Vadsholt på bas og Casper Mikkelsen på trommer, der lagde et solidt fundament og også gav soloer, der viste at de kunne deres kram.
Begge guitarister spillede på den gængse jazzguitar, men Jakob Fischer tog ind imellem også en klassisk nylonstrenget guitar op. Som sædvanlig var denne galla en hel fejring og demonstration af, hvad guitaren kan i jazzen. De kom hele raden rundt, om det så var swingtidens store, Charlie Christian, og på den nylonstrengede fik vi mange smukke indslag fra bossa nova og anden brasiliansk indflydelse. De stille ballader udførtes især meget smukt. Begge guitarister mestrer hele registeret til fulde, både følelsesregisteret og toneregisteret på deres instrument.
Så når denne tradition næste år har ti-års jubilæum, så kan det anbefales at komme forbi for dem, der aldrig har været der før. Kom i god tid, for JazzCup er jo ikke vildt stor. De var også ramt af skybruddet - ikke værre end at de kunne holde koncerten, men deres lagerkælder var oversvømmet. Hvor mange gode cd'er er der mon gået tabt ved det?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: