mandag

Moderne fingerspil - 10. lektion At lære efter tabs

F'ørste lektion her
Så er vi kommet til sidste lektion. Jeg vil på et tidspunkt levere en fortsættelse.
Her er ugens mønster:

Tablatur med ugens fingerpicking mønster
Hør det på podcast
Sidste gang lærte vi variationen med enkeltbas, og den skal du arbejde med hvis du er ude på at spille blues. Du fik så også en klassiker inden for denne fingerspils-stil med vekselbas, nemlig Streets of London. Den kan betragtes som dette forløbs "svendeprøve." I sidste uges podcast hørte du mig selv synge den sang, i dag vil jeg henvise dig til at høre ophavsmanden selv synge den, bemærk at han har capo på 2. bånd.

Du kan så downloade en pdf-fil med tablatur, der viser hvordan han gør. Her kan du så få lært både introen, breaket og akkompagnementet. Sådan vil du helt sikkert komme til at lære meget i denne stil fremover. Det kan virke lidt stift, når man sidder og lærer det, men det kan så give en masse nyt, nye mønstre, nye fill-ins og andre ting. Gennemarbejd den en takt ad gangen. Det skal så bemærkes, at der flere steder i den bruges hammer-on, se mit indlæg om det og andre venstrehåndseffekter, hvis du ikke ved hvad det er. I starten bliver det meget med at lære, hvad andre spiller, men efterhånden vil du udvikle din personlige stil og spille dit eget. Jeg vil så slutte med at vise dig en populær fill-in eller end tag på G-dur akkorden, som du så kan bruge til sangen Last thing on my mind, der var ugens klassiker i lektion 8.
Tablatur med fill-in tagget på G
Den kan laves ved at du sætter ringfinger på 6. streng, 3. bånd og lillefinger på 1. streng, 3. bånd og så bruger lang- og pegefinger til at lave hammer-on på 4. og 2. streng.

Denne uges klassiker er en lille Bob Dylan-sang, Tomorrow is a long time, hvor du kan bruge den viste G-fill-in.
Listen to "Lær at spille guitar" on Spreaker.
Hvad så nu? Læs efterordet til dette forløb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: