onsdag

Din guitar og fastelavn

Så er det  fastelavn med den efterfølgende fastelavnsmandag. Denne fest mister for de fleste af os sin betydning i voksenalderen, modsat mange andre fester vi har i vores danske tradition. Vi bliver dog  mindet om den, når vi passerer vinduer med tønder til tøndeslagning.

Mulighed for at synge med børn

De af jer, hvis børn er små endnu, skal  nok opdage, at denne fest står for døren - ligeledes dem,der arbejder med børn som børnehavepædagoger, skolelærere osv. Spiller man guitar, så overvejer man måske at bruge den nu til at synge fastelavnssangene med sine egne børn eller de børn, som man arbejder med. Glimrende ide, også for nystartede, for de gængse fastelavnssange er begyndervenlige på kun tre akkorder. Det er også almindeligt, at de fleste guitarister starter med akkorderne til D-dur, som D, G og A7. Det er så også godt, den ligger i et børnevenligt toneleje. Med andre ord: kan man de første tre akkorder, så kan man bruge sin guitar til fastelavn.
Jeg har da også inkluderet de gængse fastelavnssange i min pdf-fil med Begyndersange på tre akkorder, så her vil du kunne finde dem.

Lokale skikke med tilhørende sange

Så ved jeg godt, at visse områder i landet har sine lokale fastelavnsskikke - som københavner har jeg da hørt et og andet om fastelavnsridning ude på Amager. Det kræver så specielle sange, men de er vist heller ikke så svære. Her kan jeg henvise til at finde disse sange på Google - se mit indlæg At finde en sang. Kan man så kun finde teksterne til dem, så er det, at man må ty til at sætte akkorderne efter gehør. Tag det som en mulighed for at træne det.

Det træner akkordspillet

Så hav det endelig lidt sjovt med at synge med børnene denne fastelavn. Husk: den tid man bruger guitaren til dette er ikke spildt, det giver træning i akkordskift, i at ledsage fællessang på guitaren og det giver fornemmelsen af, hvordan akkorderne fungerer.
Så hav en skæg fastelavn med de unger, der omgiver dig.
Se også Guitar og fællessang


Mogens Sørensen
Sangbog for guitarbegyndere
kr151,08 Paperback

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: