fredag

Varierer højrehåndens anslag - 6. lektion Knips strengene

Start med 1. lektion
Nu har vi i lektion 3 og 4 lært lidt bas med efterslag, at vi anslår en bastone og derefter akkorden skiftevis på taktslagene. Sidste gang lagde vi vekselbas på.

Håndstillingen

I dette indlæg skal vi lære det på en ny måde. Det er begyndelse til at lære fingerspil i de sidste lektioner. Du skal så til at knipse de tre tynde strenge med pege- lang og ringfinger. Anbring pegefinger på 3. streng, langfingeren på 2. streng og ringfinger på 1. streng som på billedet herunder.

Sådan holdes hånden til fingerspilDen hånd, som du anslår strengene med, skal have negle af en vis længde, se Guitaristens negle. Desuden skal den holdes afslappet, når du spiller. Hvil albuen på kanten af guitarens krop og lad hånden hænge fuldstændig løst og form den med fingrene som en klo.
Den grundlæggende position i den hånd, som du anslår guitarstrengene med, er pegefingeren på 3. streng, langfingeren på 2. streng og ringfingeren på 1. streng.

Disse tre fingre knipser de tre lyse strenge, men tommelfingeren anslår en af de dybe, kaldet basstrengene. Man bruger at nummerere den knipsende hånds fingre på denne måde:

p = tommelfinger
i = pegefinger
m = langfinger
a = ringfinger

Når der ikke bruges tal til dem, så er det for ikke at forveksle med nummerering af de andre ting på guitaren, der nummereres.
Sådan udføres det med knipsMen prøv nu at slå at tage en D-akkord og slå 4. streng an med tommelen, dernæst knipser du på en gang de tre lyse strenge med de tre fingre, der er på den. Det er samme rytme som til Skip to my lou i lektion 3, men i stedet for at stryge strengene, så knipser du de tre strenge:
D-streng - knips - D-streng - knips.

Husk at hold takten.
Hør det på podcast

Vi prøver nu vrøvlevisen Fra Engeland til Skotland på denne, den er på min fil Begyndersange på tre akkorder. Husk: 4. streng med tommel på D-akkord, 5. streng med A7 og 6. streng med G..

Startede du med at spille den med enkeltbas? Det er jo nok det letteste i starten, så du kan koncentrere dig om bevægelsen. Men prøv det med vekselbas som vi så det i indlæg 5 - du bruger de samme strenge til at veksle imellem på D og A7, på G veksler du mellem 6. og 5. streng.
Hør det på podcast

Listen to "Lær at spille guitar" on Spreaker.

7. og næste lektion
Det samme som i denne lektion, her vises hvordan det gøres i 3/4-takt og 6/8-takt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: