fredag

Varierer højrehåndens anslag - 5. lektion Vekselbas

Start med 1. lektion
Vi har nu lært indtil nu at slå akkorden med bare et enkelt nedslag og ned-op, se lektion 1 og 2. Så har vi lært bas med efterslag, hvor vi slår en enkelt tone på en af de tre dybe strenge - kaldet basstrengene .- på nogle af taktslagene. Det gjorde vi forrige gang og sidste gang.

Vi anslog her kun en enkelt streng hørende til hver akkord - det kaldes enkeltbas. Men vi kan også skifte mellem enkelttonerne, det kaldes vekselbas.
I 4/4, som også kan bruges til 2/4, starter vi med at spille D-akkorden,og den første bastone bør altid være akkordens grundtone, som vi også bruger i enkeltbas, det er den tone, der hedder det samme som akkorden, som i D er en løs streng. Vi afveksler den så med A-strengen, 5. streng. Brug ikke 6. streng i denne akkord.

Vi spiller:

D-streng - akkord - A-streng - akkord.

Husk at hold takten.
Hør det på podcast
A7-kkorden, her skal vi lære at tænke som en bassist, han vil altid undgå gentagelse af en tone ved et akkord skift. Derfor fortsætter du på A7-akkorden med at slå D-streng og A-streng skiftevis.

Prøv Skip to my lou, Nine Hundred Miles og My Darling Clementine, som vi prøvede i de forrige indlæg med enkelt bas, med denne vekselbas. Du kan finde den første og den sidste på min fil Begyndersange på to akkorder og den midterste på Begyndersange i mol tre akkorder
Hør det på podcast
Vi skal så også prøve det i 3/4, hvor vi får G-akkorden med. Her spiller vi så:

D-streng - akkord - akkord - A-streng- akkord - akkord

På G-akkorden kan du så veksle mellem 6. streng og 4. streng i samme rytme.

Prøv Den er fin med kompasset ledsaget med denne rytme, den er på min fil Begyndersange på tre akkorder.
Hør det på podcast
Listen to "Lær at spille guitar" on Spreaker.
6. og næste lektion
Her lærer du en ny variation af bas med efterslag, hvor du knipser strengene i stedet for at strumme dem. Det bliver begyndelsen til fingerspil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: