lørdag

Veludført bluegrass fra vort østlige naboland.

Hillfillies
Ingen tvivl, vores skandinaviske broderland Sverige står stærkt på bluegrassfronten, det har vi fået bevist ved flere lejligheder.
Det blev bevist endnu engang, da det overvejende pigebesatte band Hillfillies var forbi Karens Minde i Sydhavnen fredag aften. De var her sidst i 2008, før jeg havde denne blog, men nu har jeg  muligheden for at give dem et ord med på vejen, det fortjener de.
Bandet havde også sidst en enkelt mand, dobrospilleren Jan Ekman, men denne gang var det mandlige indslag fordoblet med en britisk violinspiller. Tre af pigerne stod så for det vokale, og det måtte siges, at de havde gode stemmer, der klingede godt sammen i trio-sangen, men også hver for sig i den solosang, som de skiftedes til. Den ene mandolinspillende pige sang ikke, men hun spillede mandolin så hun kunne spille de berømte mandolinspillere i genren af banen. Guitaren er så i dette band udelukkende akkordinstrument, men takten blev holdt perfekt.
Jan Ekmans dobrospil matcher perfekt både de numre, der er gang i og de mere bløde ballader. Han er en af de dobrospillere, der formår at komme ud over det sædvanlige.
Det var så også en skøn blanding man fik af traditionelle bluegrassnumre, countrynumre og lidt nyere ting, alle veludførte. Deres sang gav de en god demonstration af, da vi som ekstranumre fik gospelnummeret Down in the River to pray.
Hillfillies må sandelig godt komme igen, et band der kan sit kram så godt vil man gerne høre ofte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: