fredag

Barrégreb 2 - Mere om barréakkorder.

I mit tidligere indlæg om barréakkorder viste jeg ved hjælp af et videoklip nogle strækøvelser med hånd og fingre, som kan laves inden man øver barrégreb. Har du ikke læst dette indlæg, så gør lige det, inden du læser videre. Du får også vist barrégrebet Hm.
I indlægget om vampen viste jeg, at med Hm bliver du også i stand til at spille denne akkordrundgang i D-dur. Prøv også lige at se det indlæg. Se også indlægget om Den Store vamp, hvor jeg viser, at denne kan spilles i G-dur med Hm.

Har du så lært strækøvelserne og Hm? Godt, fortsæt  med at øv vampen i D-dur også fremover, så vil vi nu gå videre med at lære noget barré her. Vi går videre med at lære F-dur, som du måske allerede kan i den "lette" version. Prøv at lære den i barré, den ser sådan ud, pegefingeren er på første bånd:

Diagram over e-formet barrégreb for guitar

Den nye F-dur i C-dursange.

Kan du nogle sange på tre akkorder i C-dur? Så vil jeg anbefale, at du prøver at øve dem med F i
barréversionen. Når du skifter fra C til F, så lad ringfingeren blive liggende, langfingeren skal flyttes en streng ned, og pegefingeren skal så lige strække sig ud nede fra 2. streng op til barré'en. Husk så at lægge lillefinger på. Fra C til F sker den modsatte bevægelse. Øv skiftet ved at spille:

4 gange C

4 gange F

4 gange C

4 gange F

når det sidder, så to gange på hver akkord, når det sidder, så en gang, indtil det sidder. Når du skifter fra F til G7, så skal ringfingeren bare en streng op, langfingeren to strenge op og bøj pegefingeren ned til 1. bånd i 1. streng. Øv skiftet mellem de to akkorder som du øvede skiftet mellem C og F.
Øv så dine tre-akkordsange i C med denne barré-F.

To-akkordsange i F-dur

En yderligere øvelse i denne er så at spille sange med to akkorder i F-dur. Her skal du så lære C7:
Diagram over C7-akkorden, der kan flyttes
Det er som en ordinær C-akkord med en ekstra finger på. Har du øvet skiftet mellem F og C ovenfor, burde det ikke være svært, du skal så bare tilføje, at lillefingeren lige skal rykke en streng op og ned ved skiftet.

Så find nogen af de første sange du lærte med to akkorder, og prøv dem i F-dur. Hvis du traditionelt er startet med sange i D-dur, så erstat

  • D med F
  • A7 med C7.

Samlet oversigt over elementære barrégreb
Læs mere i Endnu mere om barrégreb

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: