lørdag

Barrégreb 3 - Endnu mere om barréakkorder.

Det er tredje indlæg om barréakkorder. I det første lærte du nogle strækøvelser og Hm-akkorden, i det andet var det F-durakkorden i barréversionen. Hvis du ikke har læst de to indlæg, så læs dem inden du læser videre her.

F-molakkord

Men det næste vi skal lære her, det er F7 og Fm. Kan du F-dur, så er det ikke så skræmmende, for de to nye akkorder er som den, bare med en finger løftet. Til Fm, tag en F-durakkord og løft langfingeren, det ser sådan ud:
Diagram over em-formet barrégreb for guitar

Har du nogle sange i mol med kun to akkorder? Så øv dem i Fm. Hvis de er i Am, så


Hvis du allerede her har øvet sange i F-dur med to akkorder, så burde det ikke være svært.

Fis7-akkord

Det næste bliver nu at lære sange i Hm. Den lærte vi i første indlæg. Her skal du først lære F7, tag en F-dur og løft lillefingeren væk, det ser sådan ud:

Diagram over e7-formet barrégreb
Nu er der det særlige ved barréakkorder, at de ikke har nogen åbne strenge, så de kan flyttes op og ned og derved komme til at klinge som andre akkorder. Hvis du tager F7-akkorden og rykker den et bånd op, så bliver det en Fis7-akkord, det skrives F#7, en akkord baseret på en såkaldt afledt tone, se siden om Tonesystemet.

Prøv nu at øv skiftet mellem Hm og F#7, samme øvelse som i forrige indlæg med at slå dem 4 gange hver, så to gange, så en gang. Barré'en holdes, og lang- og ringfinger rykkes en streng op og ned, lillefingeren løftes og sættes på.

Øv nogle af dine sange i mol med kun to akkorder ved at erstatte mol-akkorden med Hm og 7-akkorden med F#7.
Samlet oversigt over elementære barrégreb
Læs mere i Barréakkorder fulgt op

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: