torsdag

Barrégreb 4 - Barréakkorder fulgt op

Har du læst de tre forrige indlæg om barréakkorder, Barrégreb, Mere om barréakkorder og Endnu mere om barréakkordder? Hvis ikke, så læs lige dem først i nævnte rækkefølge.

God og dårlig nyhed

Barréakkorder er uden løse strenge, og derfor kan de flyttes op og ned.
Derfor er det den gode nyhed, at med en barréakkord er du i stand til at spille mange guitarakkorder bare ved at flytte den op og ned, og derfor bliver de to nye greb her også i virkeligheden lig med mange greb.
Den dårlige nyhed er, at den ene af dem er den ondeste af alle de onde barréakkorder. Men fat mod, den er ikke uovervindelig, som alt andet kan du sejre med øvelse. Brug de strækøvelser, som jeg viste i første indlæg, før du øver dem.

H7 som barré

Men vi starter da lige med den mindst onde, en H7:
Diagram over a7-formet barrégreb for guitar
Pegefingeren er på 2. bånd.
Kan du allerede spille noget i E-dur, hvor den åbne version af H7 indgår? Den er ellers også svær, men kan du det, så prøv at spille dem med denne barréversion. Gør det langsomt i starten.
Dernæst, så prøv at rykke denne akkord op til 4. bånd, så bliver det en cis-7, det skrives C#7. Kan du huske F#7 fra forrige indlæg? Til lykke, du er nu i stand til at spille til sange i en afledt toneart. Tag nu F#7 og læg lillefingeren på til en e-formet akkord, så det bliver en F#. Nu kan du spille en sang i to akkorder i F#-dur, erstat dur-akkorden med F# og 7-akkorden med C#7.

H-dur og Bb-dur

Nu kommer vi så til den ondeste. Nu skal du prøve at spille en H-dur, pegefingeren på 2. bånd:

Uha ja, den er ond, jeg ved det, men gør en indsats. Nu kan du spille sange i H-dur med to akkorder. Øv skiftet mellem H og F#7 (se sidste indlæg) og spil så sange du kan med to akkorder, hvor duren erstattes med H og -7 erstattes med F#7
Du kan nu også spille sange i F-dur med tre akkorder. F-dur skal så være grundtoneakkord, og C7 dominant. Hvis du så tager denne sidste akkord og tager den i 1. bånd, så bliver det en Bb-akkord. Den er så subdominanten.
Samlet oversigt over elementære barrégreb
Læs mere og få endelig forklaret fordelen ved barrégreb i Barrégreb kan flyttes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: