fredag

Begyndervenlige julesange for guitarEr du nystartet guitarspiller, eller underviser du begyndere?
Prøv at læs indlægget om min nye bog.
Så nærmer vi os december, hvor vi lægger an til at fejre jul. Måske vil du bruge guitaren til at synge med familien. Julesangene findes i alle sværhedsgrader, så alle guitarspillere kan i hvert fald synge nogen julesange med familien eller børnene i børnehaven eller de ældre på plejehjemmet - hvor man nu vil synge dem.

Mindstemålet af guitarkunnen

Jeg har sammensat en pdf-fil kaldet Begyndervenlige julesange, der indeholder 6 sange, som alle, der har fulgt forløbet Kom I Gang Med Guitaren skulle kunne klare. Dem, der ikke har fulgt forløbet, skal i hvert fald kunne D-akkorden (se lektion 1), A7-akkorden (se lektion 2) og G-akkorden (se lektion 6). Med disse tre akkorder vil du være i stand til at spille sangene i dette e-sanghæfte.
Der er stadig forskel i sværhedsgraden med disse tre akkorder, et par af sangene har mange skift. Start i hvert fald med dem, der har få skift og prøv så dem med mange akkordskift. Hvis du har spillet sange med de tre akkorder så længe, at du er i stand til at klare sangene med de hurtige skift med det samme, så kast dig ud i det.
Der er så ingen mol-julesange (vedrørende mol, se lektion 4) med kun tre akkorder. Dem, jeg først kom i tanke om, de engelske carols God Rest Ye Merry Gentlemen og What Child is This, er på mere end tre akkorder. I det hele taget findes der kun få mol-sange med kun tre akkorder. Til næste jul kan du måske spille sange med flere akkorder.
Se også Guitar og fællessang

Til fortsætterne

Jeg kan opfordre fortsætterne til at se på disse julesange og transponere dem til andre tonearter. Ellers kan jeg henvise til indlæggende Julesange på vampen for guitar og Julesange for fortsættere
Begyndervenlige julesangeMogens Sørensen
Sangbog for guitarbegyndere
kr151,08 Paperback