torsdag

Guitar og vinter

Husk etui

Så er det sent efterår og vi er på vej ind i vinteren. Har du et etui til guitaren? Hvis det ikke er tilfældet, så bør du skaffe dig et, ikke kun for at beskytte den med stød, men også temperatursvingninger, se indlægget om at passe på guitaren. Når guitaren kommer ud i kulden og du tager den ind i et varmt lokale igen, så trækker træet sig sammen og udvider sig igen. Det kan ikke undgås helt, selv om den er i hylster, men problemet er større uden hylster. Uden hylster kan temperatursvingningen påvirke den så voldsomt, at den revner. Så brug hylster under transport - altid, men i særlig grad i frostvejr.

Stemning ved temperatursvingninger

Det problem, som ikke helt kan undgås, men er større uden etui, er det med stemningen. Ved ovennævnte temperatursvingning glider den uundgåeligt ud af stemning, og det kan tage tid at genoprette. Når du går ind i det opvarmede lokale, så vent med at stemme, så guitaren kan nå at blive varm. Stemmer du med det samme, så kan du roligt regne med, at du bliver nødt til at stemme igen efter en tid.

Pas på varmekilder

Måske har du kunnet regne det ud, når jeg her har skrevet om det farlige ved store temperatursvingninger, men jeg skriver det alligevel: sæt aldrig guitaren op ad en tændt radiator eller anden tændt varmekilde. Du er formodentlig ikke så tosset som Jimi Hendrix, da han sluttede en optræden med at tænde ild til guitaren, men at sætte den op ad en tændt varmekilde kan give samme resultat - ikke bogstaveligt at den brænder, men at den snart bliver ubrugelig. Sørg altid for at den er i et lokale med nogenlunde ensartet temperatur og helst også med lav fugtighed. Kan det sidste ikke lade sig gøre, så må du opbevare den i etuiet.
Håber at du hermed redder din guitar gennem vinteren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: