fredag

Fortsæt med nye akkorder - 6. lektion Vi lærer G7

Begynd med lektion 1
Til lykke, vi er nu halvejs gennem forløbet, og har du lært stoffet fra sidste gang, så  kan du nu spille sange med to og tre akkorder i de fire ud af fem durtonearter, som det på guitaren kan lade sig gøre at spille med åbne akkorder - akkorder med løse strenge. Desuden kan du i alle de tre mol-tonearter, hvor det kan lade sig gøre.

Men så mangler du lige en dur-toneart, og det er C-dur. Den er nok den vanskeligste, derfor er den gemt til nu, men når du skal videre med sange, der har mere end tre akkorder, så er den let.

OBS! Hvis du på nuværende tidspunkt har svært ved at huske alle akkorderne, så hent min oversigt Grundlæggende Åbne akkorder. Jeg vil råde til, at du lærer akkorderne trin for trin via disse indlæg og bruger filen til opslag, når du har glemt en akkord, På den måde får du dem bedst ind på lystavlen.

Fra D-dur til C-dur, to akkorder

Download lige filen Begyndersange på to akkorder, hvis du ikke allerede har gjort det.
C-durs grundtoneakkord kan du allerede fra lektion 3, det er C. Det er lidt af et fingerstræk som den giver, men det forbereder så den akkord, som du skal lære til den for at spille to-akkordsange. Det er G7, og den ser sådan ud:
Diagram over G7-akkord for guitar
G7

For at skifte skal du rykke lang- og ringfinger en streng op og pegefingeren enstreng ned. Øv dette akkordskift. Se mit indlæg Gode råd om akkordskift
Hør den på podcast
Så prøv nu at spil de sange du kan i to akkorder med
  • C i stedet for D og
  • G7 i stedet for A7.
Det er måske hårdt i starten, men gør en indsats.
Hør det på podcast
Listen to "Lær at spille guitar" on Spreaker.
7. og næste lektion
Du lærer her F-akkorden, så du bliver i stand til at spille sange på tre akkorder i C-dur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: