søndag

Sinclair og Gaughan i fint parløb

Den i Danmark bosiddende skotte Rod Sinclair har gang i en turne med den i hjemlandet bosiddende landsmand Dick Gaughan. Lørdag aften var de forbi Metronomen, det lille hus til kulturelle arrangementer beliggende i Aksel Møllers Have ved Godthåbsvej, Frederiksberg.
Som sædvanlig skabte Copenhagen Folk Club en hyggelig atmosfære omkring koncerten, der var med to sæt. Hvert sæt startede med den ene af dem solo og sluttede med at de var på scenen sammen.

Sinclair på scenen.

Første sæt var med Rod Sinclair alene på scenen, der ledsaget af sit eget spil på akustisk guitar og 5-strenget banjo sang skotske folkesange og gendigtninger til engelsk af danske sange, som han ved sit lange ophold i vores land er kommet til at holde af. Det er snart blevet hans speciale, jeg husker fra langt tilbage hans gendigtninger af I skovens dybe stille ro og En yndig og frydefuld sommertid Denne aften fik vi så Det haver så nyligen regnet og Kringsat af fjender, begge meget forlægstro gendigtninger til "den gamle vestdanske dialekt" som han vittigt kaldte engelsk med hentydning til vikingetiden, da vi havde kolonier i England. I forbindelse med den første sang sagde han også med glimt i øjet, at både Danmark og Skotland havde haft store problemer med deres naboland mod syd.

Gaughan på scenen.

Dick Gaughan var alene på scenen i andet sæt og gav prøver på hans utrolige guitarspil med plekter i den blandt irsk-skotske guitarister populære alternative DADGAD-stemning, som han udnytter til det yderste. Hans særpræg som guitarist ligger meget i, at han spiller i denne stemning med plekter, som ellers ofte spilles med fingrene. Han kommer også virkelig ud i nogen hjørner af den akustiske guitar, som ikke ret mange andre kommer. Han gav både andres sange og egne sange med sin dybe smårustne stemme.

Sammen på scenen.

Hvert sæt var de to skotter så på scenen sammen og det var herligt at høre hvordan Sinclairs guitar i standardstemning og Gaughans i den alternative stemning klingede godt sammen, også deres to mørke stemmer stod godt til hinanden, især i Ron Kavanas meget smukke sange Torelady.
Bedre aften med keltisk folkemusik skal man deltage i Tønder Festivalen for at opleve. Tak til de to skotske herrer og arrangøren Copenhagen Folk Club for en god aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: