onsdag

Guitar i sommerlandet

Vi elsker vort land...
Det nærmer sig sommerferien, og mange vil så gerne ud i sommerlandet. Mange af os kender nok det romantiske billede af den syngende vagabond med guitaren på skulderen - det ser vældigt hyggeligt og rørende ud, men jeg vil ikke råde til at efterligne det. Behold altid guitaren i hylster under transport, og netop i hedt sommervejr, hvor den ellers ville udsættes for temperatursvingninger når man går ind i kølige sommerhuse eller landkroer fra den brændende sol. Det er samme problem som om vinteren i frostvejr, når man går fra den frostkolde luft ind i varme stuer, bare med den omvendte yderlighed. Sæt ikke instrumentet over styr for en gang landstrygerromantik.
Heldigvis er der hylstre i dag, der kan bæres på skuldrene som en rygsæk. De gør megen transport af dyret lettere.
I sommerhuset - eller hvor man nu overnatter i sommerlandet - så hold den på afstand af enhver varmekilde og lad den ikke stå i det mest fugtige rum. Vær også forsigtig ved stranden, hvor der er saltvand - husk guitaren er af det organiske materiale træ - og at træet holder er vitalt for at dens lyd holder.
Men overholder du disse regler, så hyg dig med den derude. Der er nok af sommersange, der kan synges som fællessange. Måske vil du spille til Skt. Hans-bålet? Fint, men så vil jeg sige noget om sværhedsgraden. Mange af de sange, som synges til fællessang ved den lejlighed, er meget kompliceret, mange af dem skifter akkord på næsten enhver tone, det gælder også Midsommervisen på den gamle melodi af Lange-Müller. Så begynd at øve dem nu, hvis du ikke kan dem allerede. Så er Midsommervisen på Shu-bi-duas melodi forholdsvis let. Se også indlæg om Sommersange
God sommer til dig og din guitar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: