fredag

Tålmodighed er en dyd - også som guitarist

Jeg er nået til vejs ende med min serie af indlæg, hvor jeg giver en kort præsentation af de gængse guitargenrer. Den er især henvendt til begyndere, der vil spille guitar, fordi de brænder for en bestemt genre. Hvis du hører til en af dem, så kan du gå ind på siden Om denne guitarblog og rulle ned til overskriften Hvad drømmer du om at spille? Under den er der links til den serie indlæg, forhåbentlig kan du finde din genre. Du vil så få at vide om, hvad det kræver.


Glem det ikke: tålmodighed er en dyd, det gælder også, når vi skal lære at spille et instrument. Ingen af os kan regne med at blive supermusikere det første år vi spiller - heller ikke andet år. Det gode ved guitaren er, at du hurtigere kommer  til at lyde tåleligt end du gør på mange andre instrumenter. Du vil  det første år kunne synge sammen med familien til et guitarspil, der er funktionsdygtigt uden at være virtuost. Nogen genrer er mere krævende, men der er muligheder for at lære noget tidligt, der "smager af fisk."
  • Er du til country? Der findes lette sange i den genre på kun to akkorder, hvor du tidligt kan lære rytmeanslaget.
  • Er det jazz? Du kan nok det første år lære nogle af de lette ting fra traditionel jazz.
  • Du vil måske hellere lære klassisk guitar? Start med at lære at spille enkle melodier efter noder, og der findes små lette stykker, du måske kan klare første år.
Men i hvert fald: fortvivl ikke om det er sejt i starten. De håndstillinger og bevægelser vi skal bruge til at spille med er totalt unaturlige, og vi bruger slet ikke de muskler til noget som helst andet end at spille med. I lighed med alt andet uvant kan det trænes op.
Lær lidt ad gangen, når du skal lære noder, akkorder eller andet, som du skal lære - ellers kommer det ikke ind på lystavlen. Den, der prøver at lære en masse på en gang, lærer intet. Den, der lærer i små bidder, kommer i sidste ende hurtigt frem.
Se Hvad kan gå galt, når man starter på guitaren? En fremragende indføring i begyndelsesgrundene til guitar, også praktiske oplysninger som skift af strenge, vedligeholdelse o.l., findes i Akustisk Guitar for Begyndere af David Harrison.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: