mandag

Akkompagnement til guitaren

Jeg havde tidligere et indlæg, der handlede om at ledsage andre instrumenter på din guitar med akkorder, men kan guitaren selv akkompagneres?

Bas

Dette indlæg henvender sig nok mest til dem, der spiller solo på guitaren enten efter noder eller tablatur, men ét instrument kan dog akkompagnere guitaren selv om den "kun" lægger akkorder til din sang - bassen, det være sig kontrabas, el-bas eller andre basinstrumenter. Bassen lægger en god klangbund under akkorderne. Spiller du sammen med en bas, så spar på dine anslag af de tre dybe strenge, bassen leverer allerede det, som de ellers giver, når guitaren er alene.

Andre akkordinstrumenter

Så kan det være, at du spiller solo på guitaren og gerne vil have et akkordinstrument til at ledsage dig. Her er muligheder nok - en anden guitar er oplagt, dens klang passer til dit instrument. Klaver er også godt, men pianisten må her tænke på at dæmpe sig lidt ned. Andre tangentinstrumenter kan også give et godt akkompagnement - en orgellyd eller harmonika der ligger og dvæler på akkorderne pynter godt på de stille sange. De har så også pligt til at dæmpe sig ned, da de er mere lydstærke end dit instrument.

Vigtigt at huske

Ved sådanne sammenspil er det vigtigt, at du og dine sammenspilspartnere er enige om akkorderne og hvor dan de forløber. Skriv gerne et såkaldt akkordskema op til hinanden. Det er også meget vigtigt, at du holder takten, og node- og pauseværdier skal overholdes præcist. I modsat fald vælter musikken.
Men sammenspil er en dejlig måde at udøve musik på - med socialt samvær som stor sidegevinst - så gå løs på det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: