mandag

Moderne fingerspil . 3. lektion En ekstra tone på takten

Start med første lektion
Vi har i første indlæg lært at spille med tommelfingeren, der regelmæssigt holder pulsen på de dybe strenge, så lærte vi at lægge de lyse strenge på mellem taktslagene - det er et fingerspilsform, hvor det er meget udbredt, det er hvad man kalder synkoperet, betoningerne mellem taktslagene. Vi lærte så i forrige indlæg, at veksle mellem nogle af de dybe strenge.

Selv om det er en synkoperet fingerspilsform, så kan det forekomme, at man spiller nogle toner lige på takten, dvs., at der slås en lys streng an samtidig med et tommelfingeranslag på de dybe strenge og ikke - som i foregående lektioner - mellem.

Vi skal prøve at føje det til det mønster, som vi allerede kan. På første taktslag, så slå 1. streng an med ringfingeren - og fortsæt så ellers som vi har lært indtil nu med de synkoperede toner. De er så bare flyttet hen mellem henholdsvis 2.-3. taktslag og 3.-4. taktslag.

Prøv at spille de tre akkorder, C, F og G7 med denne ekstra tilføjelse, og når du kan det, så prøv Blowing in the Wind med dette fingerspil.
Listen to "Lær at spille guitar" on Spreaker.

Du har hermed gradvist fået bygget et mønster i denne fingerspil stil op og har dermed lært grundprincippet. Vi går videre næste gang med at prøve det til andre akkorder, og jeg vil anbefale at du inden da lige kigger på indlægget Kender du vampen
4. og næste lektion
Her vises det, hvordan du skal sætte fingerspillet på samtlige akkorder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: