mandag

Moderne fingerspil . 2. lektion Udvidelse af fingerspillet

Start med første lektion
I sidste lektion startede vi på det moderne fingerspil med tommelfingeren, der kører den regelmæssige bas på de dybe strenge, og vi fik pege- og langfinger til at lave nogle pyntetoner på de høje strenge, som falder mellem taktslagene, det kaldes at de er synkoperede. Den regelmæssige bas med tommeltot og de synkoperede toner er denne stils vigtigste kendetegn.

Vi fortsætter denne gang med at gøre Blowing in the Wind lidt flottere - så hvis du ikke kan huske akkorderne til den, så gå lige tilbage og se dem.

Tommelfingeren kan yderligere veksle mellem de dybe strenge. Det bedste er, at den starter med akkordens grundtone på første taktslag, som vi også gjorde det med de tre akkorder i sidste lektion. Men så kan den - om du prøver det på C - også på 3. taktslag anslå 6. streng - her skal du så lige løfte ringfingeren på venstre hånd og flytte den op til 6. streng, 3. bånd. Så siger det:


Tablatur der viser vekslingen på 6. streng i 3. taktslag

Du kan gøre det samme med F-akkorden, hvor du så også skal løfte ringfingeren på venstre hånd og lægge den på 3. bånd af 4. streng.

På G7-akkorden behøver du ikke at flytte nogle fingre på venstre hånd. Her kan tommelfingeren anslå 5. streng på 3. taktslag. Så siger det:Prøv at kombinere det med fingerspillet med de to øvrige fingre.

Først med C:

Så med F:
Så med G7:

Listen to "Lær at spille guitar" on Spreaker.

Prøv så at spille det til Blowing in the Wind.
3. og næste lektion
Du får lagt en ekstra tone på fingerspillet, der ligger lige på taktslaget og har dermed fået opbygget det første karakteristiske mønster.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: