torsdag

Smuk koncert på JazzCup

Så blev koncerten afviklet på JazzCup - en af de mange koncerter, der var i farezonen efter Copenhagen Jazzhouse havde måttet aflyse sit program et stykke tid på grund af vandskade. Indehaveren af JazzCup lagde i aftes generøst lokale til at den danske superguitarist Jakob Fischer og hans trio kunne afvikle deres koncert med harmonikaspilleren Francesco Calí.
Trioen består udover Fishcer af den allestedsnærværende Hugo Rasmussen på bas og Janus Templeton på trommer, og de udviste soliditet og swing ved koncerten. Jakob Fischers guitarspil er altid en fornøjelse, og denne koncert var ingen undtagelse. Han brugte hele aftenen sin akustiske nylonstrengede guitar og samklangen med gæstens harmonika sad lige i øjet. Calis spiller på klaverharmonika og mestrer klaviaturet så godt som nogen jazzpianist, men da det er på harmonikaen giver det en særpræget  og smuk lyd. Koncerten bestod meget af de medvirkendes egne kompositioner, men Cali havde sammensat et stykke af to af filmkomponisten Nino Rotas kompositioner (ham Fellini brugte og som også leverede til Godfather-trilogien). Her kunne Jakob Fischer også være med, han havde lavet Steen Holkenovs kendingsmelodi til serien Huset på Christianshavn om til jazz. Skægt.
Stilen var lagt hen ad zigeunerjazz og brasiliansk klingende toner, og lidt var der også af både Django Rheinhart og Antonio Carlos Jobim.
En absolut høreværdig jazzkoncert med smukke og anderledes toner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: