mandag

Fortsæt med nye akkorder - Indledning

Så er det på tide for begynderne at komme videre. Der er startet et nyt forløb her, der hedder Fortsæt med nye akkorder.

Forudsætninger

Vi har her på bloggen haft forløbet Kom i Gang med Guitaren, og hvis du er totalt blank nybegynder vil jeg anbefale, at du lærer det forløb først, start med at læse indledningen og så lektion 1.
Hvis du er en af dem, der har gået igennem Kom i gang- forløbet, vil du kunne følge dette  nye forløb. Hvis du ikke har det, men ellers er begyndt at spille,  kan du sikkert godt være med her. Der forudsættes, at man kender akkorderne D (lektion 1), G  (6. lektion) og A7 (lektion 2), altså D-durs akkorder og Am (4. lektion), Dm (9. lektion) og E7 (5. lektion), altså A-mols akkorder og at man er i stand til at spille enkle sange på to eller tre akkorder med disse. Samtidig bør du  kende de basale taktarter, 2/4, 3/4, 4/4 (lektion 3) og 6/8 (10. lekition).
Har du nogen huller her? Så klik på de foregående links og se lige på lektionen. Forløbet her starter efter påskedagene, så du har tid til at se  på det.
Der har  også tidligere været et forløb for begyndere, der hed Varier højrehåndens anslag. Det er ikke strengt nødvendigt at have fulgt det eller kende til indholdet  for at følge det her nye forløb. Hvis du har fulgt det, så er det fint, hold det vedlige sideløbende med, hvad du lærer i dette forløb. Har du ikke fulgt det, så prøv da lige at kigge på det så meget som du har tid til. Du vil  lære nogen måder at afveksle anslaget på, som gør dit spil mindre kedeligt. Øv det med de akkorder du kan.

Hvad det nye forløb går ud på

Her i dette forløb går vi som navnet siger videre med at lære nye akkorder. Når det er forbi, skulle du  kunne de grundlæggende åbne akkorder.
Vi vil lære dem på den måde, at vi spiller de sange, som blev brugt til Kom i Gang med Guitaren i andre tonearter end D-dur og A-mol - det kaldes at vi transponerer dem. Download da lige filerne med disse sange, hvis du ikke allerede har gjort det, og hvis du er en af dem, der ikke fulgte forløbet, men kan akkorderne, så øv  disse sange inden lektion 1 kommer op.

Begyndersange på to akkorder
Begyndersange på tre akkorder
Beyndersange i mol to akkorder
Begyndersange i mol tre akkorder

Jeg vil så følge princippet, som jeg har talt  for flere gange på denne guitarblog: lær lidt ad gangen og brug det ofte. Vi lærer de grundlæggende åbne akkorder - hvor der i forløbet forudsættes kendskab til seks af dem - ved at lære dem en eller to ad gangen og bruge dem. Efter det vil du kunne begynde at  ledsage sange, der har mere end tre akkorder, hvad vi snuser lidt til i forløbets sidste lektioner.
Læs lige mit indlæg Gode råd om akkordskift, den kan være gavnlig også at vende tilbage til flere gange i forløbet.
Gå til lektion 1
Her lærer du at transponere til en anden toneart. Det gøres fra A-mol til D-mol i sange med to akkorder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: