tirsdag

Nytårssange for en begynder på guitar


Er du nystartet guitarspiller, eller underviser du begyndere?
Prøv at læs indlægget om min nye bog.
Hvis du nu er længere på guitaren end de første tre akkorder, så gå til Vor traditionelle nytårssang for guitar, men er du ikke længere, så læs videre her.
Efter at have lavet noget om begyndervenlige julesange, så vil nogen nok sige, at der allerede en uge efter kommer nytår. Hvad med sange dertil? Nu har udvalget af nytårssange ikke så omfattende som julesange, og de få, som vi almindeligvis bruger - Vær velkommen Herrens år, Kong Christian stod ved højen mast og nationalsangen - er absolut ikke begyndervenlige. Hvis du er begynder, så må du nok vente et par år endnu med at spille disse til nytår.
Men du er ikke helt udelukket alligevel. De senere par år har man flere steder i landet importeret den engelsk-amerikanske skik at synge Auld Lang Syne nytårsaften, og vi bruger naturligvis Jeppe Aakjærs gendigtning Skuld Gammal venskab rejn forgo. Den kan synges på tre akkorder, også de tre som du er startet med at lære.
De fleste har nok startet med at lære de tre akkorder til D-dur, hvad jeg også gjorde i mit forløb Kom I Gang Med Guitaren. De tre akkorder er D-akkorden (se lektion 1), A7-akkorden (se lektion 2) og G-akkorden (se lektion 6).
Jeg lavede så på et tidspunkt en pdf-fil med Begyndersange tre akkorder. Den slutter netop med den nævnte sang, så download den hvis du ikke allerede har gjort det og øv den sang til nytårsaften. Så kom du alligevel til at spille guitar til den aften i år.
Se også Guitar og fællessang
Godt nytår med guitaren.Mogens Sørensen
Sangbog for guitarbegyndere
kr151,08 Paperback

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: