tirsdag

Lidt råd om opøvelse af anslag

Jeg har nu haft et indlæg her om basalt fingerspil. Her benyttede jeg små enkle sange med typiske begynderakkorder. Det var helt bevidst, for hvis du er ude på at lære varierede anslag af akkorderne, så er det klogt at anvende nogle akkorder, som du er helt fortrolig med og ikke behøver at slå op og nogle skift mellem akkorder, som du er rutineret i. Begyndere, der lærer de første akkorder, bruger for det meste med det, som jeg kalder "begynderanslaget," en gang nedstrygning over strengene på hvert taktslag, fior de skal først være øvede i at tage akkorderne og skifte mellem dem.
Skal man så til at lære forskellige varierede rytmer, fingerspilsmønstre og andet, der gør spillet af akkorderne mere spændende, så er det vigtigt at akkorderne du opøver det til sidder på rygraden, så du kan koncentrere dig hundrede procent om at opøve anslaget. Gør det også til sange med to eller tre akkorder og helst sange, som du er helt fortrolig med.
Når du efterhånden kan anslaget - rytmen, fingerspillet - så kan du bruge det til mere komplicerede sange. Måske er du lige nødt til at øve disse mere komplicerede sange først med "begynderanslaget" for at blive fortrolig med akkordgangen i dem, men når det sidder, så kan du lægge din rytme eller fingerspil på den.
Du vil også være nødt til at falde lidt tilbage på "begynderanslaget," når du lærer nye akkorder, men fortvivl ikke over det. Her kan det være et råd, når du øver, at du starter med noget af det sjove - det du kan med fingerspil og det hele - og så det mere trælse, de nye akkorder eller nye anslag og slut så igen med noget af det sjove.


Mogens Sørensen
Sangbog for guitarbegyndere
kr151,08 Paperback

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: