tirsdag

Guitar og musik i krisetider

Vi er nu godt i gang med det nye år, 2012, og de af os, der hørte førstedamernes nytårstaler på tv blev endnu engang mindet om finanskrise, og at det er småt med penge.
Nu er jeg ikke ude på at holde  politisk tale her - det gør jeg andre steder - her vil jeg bare reflektere over, hvad krisen får af følger for denne blogs emne.

Pas på guitaren

Naturligvis, der skal spares i private husholdninger, når krisen banker på. Så bliver det  ofte musikken, der spares væk som alle andre kreative udfoldelser, der kræver lidt moneter. Heldigvis, mange af os har da stadig et musikinstrument og en cd-afspiller der fungerer, her vil krisen først kunne mærkes, hvis de går i udu.
pas på din guitar! Hvis du mærker krisen kradser, har du så råd til en ny, hvis uheldet med den er ude?

Genopliv fællessang

Heldigvis har man også en cd-samling eller mp3-download samling, som man kan glæde sig over. Vi har en sangstemme - mere eller mindre. Det at synge sammen er en gratis form for musikudøvelse, som er værdifuld, men som nok er gået ned ad bakke i disse massemedietider, krise eller ej. Så må din familie til at spare kabel-tv væk? Jamen, så fat dog guitaren og syng. Det koster kun lidt stemmekraft.

Undervisningen der spares væk

Men så til det egentlige, hvor krisen kan mærkes: man sparer undervisning i guitaren væk. Jeg har selv kunnet mærke det i tilgangen til mine hold de seneste år, hvor krisen har været i medierne i tide og især utide. Forståeligt nok, det er jo ikke billigt, især efter at tilskuddene blev fjernet. Her er der mange, der føler at deres guitarspil "står i stampe," man bliver stående på samme sted.
Men så håber jeg, at du stadig har råd til en netforbindelse. Mulighederne er  ikke så dårlige her - prøv da lige at kigge på denne blogs linkliste ude til højre. Du kan  også kigge lidt på denne blogs undervisningsforløb.
Held og lykke med at klare krisen. Om du må spare guitarundervisning væk, så spar i hvert fald ikke din udøvelse væk, det er den for værdifuld til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: