lørdag

Møde med nyt bluegrassband


Så bød Den Danske Bluegrassforening endnu engang på koncert på Karens Minde. Denne gang med to nystartede danske bands. Der var mødt overraskende mange frem, så der måtte sættes ekstra stole ind. Er der mon flere her i landet, der er ved at få ørerne op for denne musik?
Vi startede med fynske Cuttin Grass, der serverede genuin bluegrass med fødderne solidt plantet i traditionen. Flere af medlemmerne var gamle kendinge fra tidligere bands i genren, derfor kunne man heller ikke mærke, at de var nystartede. Deres lyd hang godt sammen og der var ikke noget slinger i valsen. Hver eneste medlem mestrede deres instrument, også på guitar fik vi solide flatpicksoloer. Her vil jeg også nævne, at de havde sangstemmerne med sig, også i meget smuk flerstemmig sang. Her var også særdeles godt spil på dobro.
Jeg ser frem til at opleve en hel aften med dem på et tidspunkt.
Det andet band var Silver Dagger, også forholdsvis nystartet, de stod så mere for bluegrassens stamfar, old time musikken, men der var flere elementer af både bluegrass og country. Deres musik swingede dejligt og rev med fra start til slut.Bluegrasselementet stod især guitaristen for, i old time spiller guitaren ellers sjældent solo, men det gjorde den her i ægte flatpick stil. Bandets tre piger og den mandlige banjospiller sang smukt sammen, især var det en dejlig oplevelse at at høre deres version af Townes van Zandt's If you needed me.
Også dem håber jeg at kunne høre en hel aften med engang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: