torsdag

Fysiske skavanker og guitarspil

Kan fysiske skavanker stå i vejen for at spille guitar eller andre instrumenter?
I nogle tilfælde kan de godt, nogle har måttet opgive at spille blæseinstrumenter på grund af for svage lunger eller hvis de har en lunge- eller luftvejssygdom. Men guitaren er ikke et blæseinstrument, så her er vejrtrækning ikke noget problem, bortset fra at den helst skal være afslappet, så du ikke spænder unødigt når du spiller - det gælder alle musikinstrumenter. Her er det hænderne og fingrene.
Der er eksempler på guitarister, der har overvundet de utroligste handicaps - jazzguitaristen Django Rheinhart havde mistet ring- og lillefinger på sin venstrehånd ved en arbejdsulykke, men alligevel formåede han at blive mere skrap med sine to fingre end mange andre med fire og står i dag som mesteren i den særlige franske udgave af jazzen kaldet zigeunerjazz. Så uanset hvad problemet er med dine hænder - om du mangler et led på en finger, måske ligefrem mangler en finger eller synes du bare din hånd er for lille eller fingrene for tykke - fortvivl ikke, det kan overvindes. Selvfølgelig skal der øves, men det skal der altid selv med de optimale hænder og fingre.
Nogle handicaps er selvfølgelig så store, at de ikke kan overvindes, hvis f. eks. den ene arm er lam. Jeg tror næppe nogen med så store handicaps overvejer at starte med guitarspil lige så lidt som en i kørestol vil søge job som portør. For mig at se skal handicappet være i den størrelsesorden for at det er en hindring. Andre "småting" kan overvindes.
Så mangler du en finger, et led eller har bare nogle værre pølsefingre eller små hænder - fat mod og klø på!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: