torsdag

Påske- og forårssange


Jeg har tidligere her på bloggen haft indlæg om julesange og fastelavnssange, endda også midsommersange. Nu nærmer vi os påske, som for mange er indgangen til foråret.


Verdslige påskesange?

Man kan undre sig over, at så kan man ikke i samme på samme måde lave et indlæg om sange, der hører dertil. Vi har ikke de samme sangtraditioner i den forbindelse, som vi har vores julesange, vores fastelavnssange og vores midsommervise. Hvem kender en sang om påakeæg, som man kan synge med børnene mens de maler æggene? Eller en sang om et gækkebrev? Hvis nogen gør, så giv et tip, for jeg er blank.

Påskesalmer


Jo, vi har da vores påskesalmer, men de fleste der har prøvet dem eller andre salmemelodier på guitar har nok fundet ud af, at det ikke er let. Der er mange hurtige og komplicerede akkordskift, det gælder også højskolesangbogens sange, herunder dens forårssange. Hvorfor disse sange er sådan og hvordan de kan lade sig gøre med klassisk guitarteknik vil jeg forklare i et kommende indlæg.

Tre forårssange

Dog, så har jeg lavet en fil med tre forårssange. For de nystartede, der kan de første tre akkorder er der Maj vi har og Det er i dag et vejr. De er noteret i D-dur, men de kræver så lige, at du kan Em, se Lektion 4 af Fortsæt med nye akkorder. For dem der er lidt længere er der Kom maj du søde milde. Den indeholder en variation af vampen.
Så kan du da holde lidt forår med guitaren.
Forårssange for guitar
Se også Guitar og fællessang


Mogens Sørensen
Sangbog for guitarbegyndere
kr151,08 Paperback

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: