onsdag

Fødselsdagssange og skålsange


Er du nystartet guitarspiller, eller underviser du begyndere?
Prøv at læs indlægget om min nye bog.
Hvad der oftest synges som fællessang i dag er fødselsdagssange og skålsange. Det er så naturligt for en guitarspiller, at hvis man sidder i festligt lag og en har fødselsdag, så vil man gerne kunne ledsage fødselsdagssangen på guitar, når der ikke er andre instrumenter til stede.
Heldigvis er de gængse fødselsdagssange, som vi synger lette i den forstand, at de kun kører på de tre gængse akkorder. Nogen af dem har lidt hurtige skift, men det kan øves og har man spillet en tid, så kommer øvelsen i hurtige skift
De er også alle sammen inkluderet på min fil Begyndersange på tre akkorder. Du kan finde dem under overskriften Fødselsdagssange. Den svære af dem er nok lige den med "Ole har fødselsdag, for det har han jo..." for omkvædet i den er jo tralala, her var det også lige lidt en prøvelse for mig at få sat akkorden det rigtige sted. Når man kommer til sådanne sange, så er øvelse i gehørspil en god ting.
De er alle skrevet i D-dur, fordi det er den toneart, som de fleste begyndere starter med. Det er så også en velegnet toneart, hvis det børn du synger med. Er det en forsamling, hvor tonelejet er mere blandet, så er det at du må lære at transponere dem om i andre tonearter. Brug af capo er tilladt.
Der er så også inkuderet nogle skålsange i filen, mange af dem bruges også til fødselsdage, men de kan også bruges ved andre festlejligheder. Dem kan du finde under skålsange, også i D-dur.
God fornøjelse med at spille til dem ved næste festlige anledning
Se også Guitar og fællessangMogens Sørensen
Sangbog for guitarbegyndere
kr151,08 Paperback

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Velkommen til at give en kommentar: